Magyarországi Zöld Kereszt Egyesület

1066 Budapest, Lovag utca 10


Ön itt van: Aktuális

2017.11.03 - ONCE UPON A MERMAID CROSSING EUROPE

E-mail Nyomtatás

Green Cross Hungary Fairy tale about a Mermaid crossing Europe, And many more exciting thing.

 Antecedent: Green Cross Hungary project idea 2013.06.17.

2017.11.03 - Hat hét alatt Budapesttől Párizsig egy kis Hableánnyal

E-mail Nyomtatás

Magyarországi Zöldkereszt Egyesület angol nyelvű EU pályázati partnerkereső prezentáció magyar nyelven is letölthető itt.

ELŐZMÉNY: Zöldkereszt zöldenergia és ifjúsági tagozat EU IFJÚSÁGI Ecoflotta-ház ® védjegyű projektötlet 2013.06.17.

2017.03.07 - "Fűts okosabban" polgári önvédelmi műhelymunka

E-mail Nyomtatás

MEGHÍVÓ 

Tisztelt Szakértő Kolléga!

 

A Magyarországi Zöldkereszt Egyesület elnöksége tisztelettel meghívja Önt a 2017. évi Energiahatékonysági Világnap alkalmából rendezendő „Fűts okosabban” FM kampányra épülő, a „Zöld Magyarországért®” védjegyű Műhelymunka rendezvényére. A rendezvény célja, hogy áttekintse a polgári természetőr és polgári védelmi tartalmakat a tervezett Zöldkereszt által javasolt „TeremtésŐrző” tanyahajós projektjavaslatokban.

 

Időpont: 2017.március 7. kedd 14 óra 

 

Helyszín: 1023 Budapest, Frankel Leo utca 42-44 Erdészeti Igazgatóság 3.emelet 

 

Bővebben...

2016.10.01 - Zöld Kereszt települési értékváltás műhelymunka emlékeztető

E-mail Nyomtatás

kikoto
(10 kW elektromotoros Széchenyi túrahajó flotta kikötőponton 10 kW vízgenerátoros házhajó)

 

A Nemzetközi Zöld Kereszt fenntarthatósági értékváltás (value change) célkitűzéséhez a tagszervezet Magyarországi Zöld Kereszt Egyesület is csatlakozott.
Ferenc pápa felhívása alapján 2016 szeptemberétől minden hónap első hetében települési és egyházközsdégi fenntarthatósági érték váltás célú teremtésőr platform műhelymunkát rendezünk.
Budapesten Loyola Caféban a Párbeszéd Házában. Lásd.  http://www.magyarzoldkereszt.eu/index.php/aktualis/42-aktualis/148-teremtesor-platform-vilagnap
A 2016 októberi Zöld Kereszt települési értékváltás műhelymunka keretében két előadás volt meghirdetve

  1. Tájékoztatás az ENSZ 2015-2030 közötti Fenntarthatósági és a Nemzetközi Zöld Kereszt fenntarthatósági értékváltás programú társadalmi innovációs tervekről
    Kiss János Ferenc egyesületi témafelelős elnökségi tag
  2. Tájékoztatás Ferenc pápa 2015 évi teremtésvédelmi enciklika, és az ENSZ 2015 évi fenntarthatósági célok kapcsolata civil társadalmi vállalkozási üzleti modellekben
    Süveg Tiborné tagtárs Közösségi és civil fejlesztő, közgazdász tanár 

A műhelymunka gyakorlati eredményeit az előadások alapján a következő emlékeztető rögzíti. Mely hivatkozik az elmúlt öt év Zöld Kereszt kapcsolódó eredményekre is.

Bővebben...

2016.09.21 - Zöld Kereszt okos energia szekció dunai és tiszai drónhajós műhelymunka meghívó

E-mail Nyomtatás

A Magyarországi Zöld Kereszt Egyesület régi és új (2016 évi tagdíjfizető) regisztrált tagjait meghívjuk az Európai Mobilitási Hét programjához és a Széchenyi emlékévhez kapcsolódó okos energia (smart energy) szekció drónhajós műhelymunkára. A meghívót letöltheti itt.

2016.09.01 - Teremtésőr platform világnap

E-mail Nyomtatás

Ferenc pápa 2015-ben megjelent teremtésvédelmi enciklikájának egyik különlegessége, hogy nem csak a keresztényekhez szól, hanem minden jóakaratú emberhez a világon. Az enciklika lényege, hogy irányt mutat a teremtett világ védelme érdekében teendő, előttünk álló feladatokra. A szokásos környezetvédelemnél jóval szélesebb körű cselekvésre buzdít. Társadalmi összefogást vár az emberektől, a nagy horderejű problémák megoldására.

Ferenc pápa útmutatásait értelmezve az előttünk álló feladatok nem merülhetnek ki pusztán a szokásos „polgári természetőr vagy környezetőr" tevékenységekben. Az előttünk álló tennivalók egy valódi, átfogó értelemben vett teremtésőr világi globális platformot kell, hogy alkossanak. Mely a világi igazságosság új mintapéldájává válhat. Ebben elválaszthatatlanul összefonódna a természeti erőforrások teremtésőr (zöld) technológiákkal történő hasznosítása és a szegények iránti méltányosság – mely egyben az ENSZ 2015-2030 közötti fenntartható fejlődés 1.számú célja is.

Bővebben...

2016.06.30 - EU Mobilitási Hétre Zöld Kereszt dunai ökoflotta civil stratégia

E-mail Nyomtatás

Budapesten az Európa Ház/Danubiana Hálózat Duna Régió Stratégia civil szeminárium Magyarországi Zöld Kereszt hozzászólás emlékeztetőt töltheti le itt.

2016.05.12 - Madarak és fák napja a Budakeszi Vadasparkban

E-mail Nyomtatás

A Magyarországi Zöld kereszt Egyesület és az Országos Erdészeti Egyesület Szeniorok és Tiszteletbeli Tagok Tanácsa 2016. május 12-én közös rendezvény keretében emlékezett meg a „Madarak és fák napjáról" a Budakeszi Vadasparkban. Első előadó volt Szabó Péter erdőmérnök a vadaspark igazgatója. Második előadó volt Fáczányi Ödön szakíró, aki Herman Ottó polihisztorról a madarak „atyjáról" emlékezett meg. Lásd: www.oee.hu Erdészeti Lapok 2016 (július-augusztus) 285 oldal

2016.01.28 Zöld Kereszt és Erdész Egyesületi csoport közös tanácskozása

E-mail Nyomtatás

Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) Szeniorok és a Magyarországi Zöld Kereszt Egyesület közös tanácskozásáról a beszámolót töltheti le itt.

2016.01.01 - www.jedi.mannaenergy.eu közösségfejlesztő civil társaság konzorciumi felhívás

E-mail Nyomtatás

Nemzetközi Zöld Kereszt "Smart Energy" programban a Magyarországi Zöld Kereszt által támogatott "Zöld Magyarországért" védjegyű és váci püspöki áldásos www.jedi.mannaenergy.eu közösségfejlesztő civil társaság konzorciumi felhívás tölthető le itt.

2015.12.15 - Dunai erdőgazdasági munkahajós EU HORIZONT 2020 pályázat célú emlékeztető

E-mail Nyomtatás

Nemzetközi Zöld Kereszt "Smart Energy" magyarországi programban a dunai nemzeti parki erdőgazdasági munkahajós pályázat célú (Green Smart Community) emlékeztetőt töltheti le itt.

2015.05.30 - RAJTUNK MÚLIK! Mit teszünk a JÖVŐ GENERÁCIÓÉRT és a Zöld Magyarországért®?

E-mail Nyomtatás

"RAJTUNK MÚLIK! Mit teszünk a JÖVŐ GENERÁCIÓÉRT és a Zöld Magyarországért®?" című Zöld Kereszt tagszervezet Széchenyi Hajós Alapítvány kerekasztal megbeszélés meghívót töltheti le itt.

2015.05.29 - Egyesületi éves közgyűlési meghívó

E-mail Nyomtatás

A Magyarországi Zöld Kereszt Egyesület éves közgyűlési meghívót és ennek keretében "Fák Nemzetünk Jövő Generációiért" első ikerfa ültetési akciónk meghívóját töltheti le itt.

ikerfa

2015.05.22 - Magyarországi Zöld Kereszt Egyesület elnöki köszöntő

E-mail Nyomtatás

Budapesten a 25. Ökumenikus Teremtés Ünnepen a Magyarországi Zöld Kereszt Egyesület elnökének védnöki köszöntőjét töltheti le itt.

2015.05.22 - Civil 20% zöldáram 2020-ig a Zöld Magyarországért Zöld Kereszt program

E-mail Nyomtatás

Budapesten a 25. Ökumenikus Teremtés Ünnepen a Magyarországi Zöld Kereszt Egyesület civil 20% zöldáram 2020-ig a Zöld Magyarországért program felhívást töltheti le itt.

2015.05.10 - Zöld Kereszt 2015 évi közgyűlésre egyesületi közhasznúsági határozati javaslatok

E-mail Nyomtatás

"RAJTUNK MÚLIK! Mit teszünk a JÖVŐ GENERÁCIÓÉRT és Zöld Magyarországért®?" című Zöld Kereszt egyesület 2015 évi közhasznúsági program javaslatokat töltheti le itt.